Vinkovački Most: Prepoloviti sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz vinkovačkog Mosta nezavisnih lista izvjestili su kako je, glede situacije u gradskoj tvrtki GTG d.o.o., upitno treba li se razgovarati o novom kratkoročnom kreditu ili rješavanju teške situacije u toj tvrtki čiji stupanj zaduženosti (omjer svih obveza poduzeća i ukupne imovine) govori da je GTG prezadužen i pred stečajem.

“Za podsjetiti je da je GTG već proveo predstečajnu nagodbu (ukupno 6,67 milijuna kn ), ali da se stanje zbog nesposobnosti i neznanja vodstva i nadzornog odbora tvrtke nije promijenilo”, navode iz Mosta dodajući kako na tu činjenicu upozoravaju uoči održavanja 2. sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca, zakazane za 12.srpnja.

Prijedlogom Odluke o suglasnosti i davanju jamstva tvrtki GTG Vinkovci d.o.o., predviđeno je da Grad Vinkovci da jamstvo GTG-u za nabavu kredita u iznosu od 4,2 milijuna kuna. Kredit bi se trebao uzeti na rok od 12 mjeseci i bio bi namijenjen financiranju kratkoročnih obveza (energenti, plaće i režijski troškovi).

“Problem je što je GTG u 2016. imao 9.076.000 kuna kratkoročnih obveza (koje nisu podmirene), a ukupni prihod je bio cca. 11 milijuna kuna što pokazuje da je poduzeće u teškom stanju”, navode iz Mosta.

Prijedlogom Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Vinkovaca predlaže se isplata strankama sredstava za drugu polovicu 2017. godine u iznosu od 5.000 kuna za svakog vijećnika.

“Gledajući na godišnjoj razini to bi značilo da stranke dobiju 10.000 kuna godišnje za svakog svog vijećnika u Gradskom vijeću. Most nezavisnih lista je uložio amandman na ovaj prijedlog odluke te predlaže da se sredstva prepolove te time pomogne rješavanje brojnih gospodarskih i socijalnih problema s kojima se Grad suočava”, poručili su iz Mosta uoči sjednice Gradskog vijeća Vinkovaca.