Započeo 24. Festival glumca; u konkurenciji za nagrade 18 predstava

Foto: HNK Osijek

OSIJEK/VINKOVCI, Izvedbom “Viteza slavonske ravni” Hrvatskoga narodnoga kazališta iza Osijeka koja se igrala na sceni matičnog kazališta u nazočnosti gledatelja koji su s područja Vukovarsko-srijemske županije do Osijeka prevežni autobusom, u petak je započeo 24. festival glumca, čiji je ovogodišnji domaćin Grad Vinkovci.

Danas se festivalski program nastavlja u Dvorani “Mladost” u Županji u 18,30 sati izvedbom predstave “O ljubavi” Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, koja će imati reprizu u 21 sat u Slovačkom domu u Iloku. Svečanost otvorenja Festivala održat će se u 21 sat u Gradskome kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima. Nakon prigodnog programa izvest će se predstava “I živjele su sretno…?” Scene Gorica Pučkoga otvorenog učilišta Velika Gorica.

Festival posvećen glumcu i njegovu stvaralaštvu, 24. Festival glumca održava se od 12. do 20. svibnja, a u službenoj konkurenciji za nagrade nalazi se 18 predstava koje je odabrao izbornim Siniša Ružić. Domaćica festivala je kazališna, filmska i televizijska glumica Marija Sekelez.