Grad Vinkovci i HAZU potpisali novi ugovor o suradnji

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić i predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić potpisali su u Vinkovcima novi ugovor o djelovanju Centra za znanstveni rad u Vinkovcima nakon 47 godina od njegova osnutka.

Centar za znanstveni rad HAZU-a u Vinkovcima osnovan je 1969. godine. Osnivač centra bila je tadašnja Jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti a suosnivač Skupština općine Vinkovci. Tijekom svečanosti potpisivanja ugovora istaknuto je kako Centru za znanstveni rad u Vinkovcima pripada posebno mjesto kao prvoj i najstarijoj Akademijinoj jedinici u Slavoniji i jedinoj do 1974. godine.

Centar za znanstveni rad HAZU-a u Vinkovcima primarno se bavi istraživanjima u području istraživanja u području biotehničkih i humanističkih znanosti te doprinosi oživljavanju znanstvenih istraživanja u Vinkovcima te jačanju udjela Slavonije u hrvatskoj znanosti.

Grad Vinkovci i dosada se brinuo o radu Centra, financijski podupirao njegove projekte, programe, izdavaštvo i redovnu djelatnost te mu na korištenje dao prostor, podsjetio je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Na svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su uz gradonačelnika Mladena Karlića  i zamjenik gradonačelnika Ivan Bosančić, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam Mario Banožić, a uz predsjednika HAZU-a akademika Zvonka Kusića, potpredsjednik Akademije akademik Jakša Barbić, voditelj Centra akademik Slavko Matić te upraviteljica Centra Anica Bilić.

PRESS 032