Suradnja Vukovarsko-srijemske županije i njemačkog grada Ulma

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Na sastanku vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića i gradonačelnika njemačkog grada Ulma Guntera Czischa, održanom u četvrtak u Palači Srijem, ukazano je na dobru suradnju koja postoji između Vukovarsko-srijemske županije i toga njemačkog grada u pokrajini Baden-Württemberg. 

Po riječima gradonačelnika Ulma, Guntera Czischa, na području Ulma živi velik broj obitelji koje imaju korjene u Vukovarsko-srijesmkoj županiji te je dužnost gradskih vlasti te korjene i veze čuvati i njegovati.

“Puno toga možemo naučiti od Ulma, od zaštite okoliša do razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i u tom smjeru idemo. Zanimaju nas i njihova iskustva u razvoju drvnog sektora kako bi ih prenijelo kod nas”, kazao je župan Galić.

Razgovorima je nazočna bila i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac koja je izrazila podršku suradnji Vukovarsko-srijemske županije i Baden-Württemberga koz projekte u dunavskoj regiji ali i kroz financiranje svih ostalih projekata kroz dunavski nacionalni program.

Prijepodne, gradonačelnika Ulma Guntera Czischa primio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.