Retkovci do 19. veljače pozornica kazališnog amaterizma

Foto: kazaliste-retkovci.com

RETKOVCI, Predstavom „Pastorak“ autora Josipa Eugena Tomića, u režiji i adaptaciji Marka Sabljakovića i izvedbi Kazališta „Mika Živković“ iz Retkovaca, u subotu navečer je u Hrvatskom domu kulture u Retkovcima započela 29. smotra kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Do 19. veljače na smotri će, pored domaćina, nastupiti amaterska kazališta i iz Županje, Belog Manastira, Slavonskog Broda, Donje Bebrine, Đurđevca, Vukovara, Viteza i Bugojna (BiH) te Šida (Srbija). Smotru je otvorenom proglasio vukovarsko-srijemski pročelnik za kulturu Viktor Lukačević.

„Evo nas po 29. put okupljeni u trenucima kada pljesak postaje priznanje onima koji marljivo sjaje nebom kazališni zvijezda, nebom koje sjaji scenskom riječju, glumcima i onima koji ih motre, plješću im i emotivno proživljavaju trenutke kazališne igre“, istaknuo je na svečanosti otvorenja umjetnički ravnatelj Smotre Marko Sabljaković.

O najboljim glumačkim, redateljskim i drugim ostvarenjima ovogodišnje smotre odlučivat će Prosudbeni sud kojega čine glumica, i asistentica na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Selena Andrić, teatrolog, kazališni kritičar i docent osječke Umjetničke akademije Alen Biskupović te retkovačka glumica Maja Jakšić.