10 novozaraženih u Županiji, Kata Krešić kaže kako je situacija pod kontrolom

Foto: Nacional.hr

VUKOVAR, Prema podacima županijskog stožera civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je čak 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Radi se o 4 osobe iz Rokovaca i po 3 osobe iz Vukovara i Vinkovaca. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 72, od kojih je 41 osoba izliječena.

Trenutno je u županiji 1 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 51 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2811. U samoizolaciji na području županije nalazi se 261 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 2 zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara). Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 40.

Unatoč rekordnom broju zaraženih u jednom danu ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije i članica županijskog Stožera Kata Krešić kaže kako je epidemiološka situacija u županiji stabilna.

„Situacija je pod kontrolom i nema nikakvih većih problema. Jedan od razloga zašto u posljednja 24 sata u županiji imamo 10 novih slučaja je i taj što su neki nalazi ranije uzeti kasnili. Naime, sada se radi povećanog broja više osoba testira tako da dođe do kašnjenja. Drugim riječima ovih 10 slučaja bi podijelili u 2 ili 3 dana. Uz to svi pozitivni su kontakti već zaraženih osoba i osobe koje su već bile u samoizolaciji“, rekla je Krešić.