10.DORF u Cresu, Puli, Ozlju i sa završnicom u Vinkovcima

VINKOVCI, Deseti Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održati će se tijekom ljeta na više lokacija – u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u 3 programa – Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz  bogat popratni program.

Početkom lipnja na Cresu program će se odvijati u Ljetnom kinu i na nekoliko gradskih lokacija. U Puli će se festival odvijati u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala 21.-24.7. u tvrđavi Fort Punta Christo. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati na Gradskom kupalištu Ozalj. U Vinkovcima je početkom rujna završni program organiziran na više gradskih lokacija.

U okviru OFF DORF programa biti će organizirane promocije knjiga, izložba plakata, koncerti i filmski kviz.

Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.

DORF 2016 natječaj za prijavu glazbenih dokumentarnih filmova otvoren je do 01/05/2016. Svi detalji se nalaze na festivalskoj mrežnoj stranici.

Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca. Natječaj je otvoren do 01/05/2016.

Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2016. Tako će i ove godine biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske, te nastavak suradnje s Hrvatskim filmskim savezom predstavljanjem nagrađenih radove sa prošlogodišnjih nacionalnih smotri dječjeg videostvaralaštva. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola.

10. festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca. Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

ĐURO KARALIĆ/FILMFESTIVALDORF.COM