Završen drugi tjedan ovogodišnjeg Sportskog kampa

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Proteklog vikenda u Vukovaru je završen drugi tjedan ovogodišnjeg ljetnog Sportskog kampa kojega provodi Udruga kineziologa Grada Vukovara.

Kamp se provodio na sportskim objekti u gradskoj četvrti Borovo naselje, odnosno, na bazenima, u sportskoj dvorani, kuglani i teniskim terenima. Tijekom pet dana, koliko traje kamp za jednu skupinu djece, mališani uče osnove raznih sportova. Tako su, uz stalni i stručni nadzor kineziloga, upoznali se s osnovama atletike, gimnastike, rukometa, odbojke, košarke, tenisa, kuglanja… Učili su i rolati ali i plivati. Preduvjet za upis djece u Sportski kamp bio je da je dijete završilo najmanje prvi razred osnovne škole.

Kamp se provodio od ponedjeljka do petka i to od 8. sati ujutro pa do 15. sati poslijepodne. Djeca su imala osiguran jedan obrok, vodu i voćku na kraju dana. Sve to plaća se 120 kuna po osobi. Prema ranijim planovima ovoga ljeta biti će održana još dva ciklusa kampa od kojih treći kreće već ovoga ponedjeljka. Na kraju kampa polaznici su dobivali i diplome.