Vozio bez dozvole, a u automobilu mu pronašli i 0,5 grama marihuane

Policija prometna nesreća Bajakovo
Foto: Pixabay/fsHH

VINKOVCI, U svome redovitom dnevnom izvješću PU Vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je tijekom vikenda, od 15. do 18. svibnja, u Ivankovu provaljeno u parkirani radni stroj iz kojeg je otuđeno pogonsko gorivo i kablovi akumulatora. Materijalna šteta pričinjena vlasniku, vinkovačkoj građevinskoj tvrtki, iznosi više stotina kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Retkovci).

Posebno su izdvojili postupanje policijskih službenika Postaje granične policije Županja koji su 18. svibnja, u 23,30 sati, u Ulici Kratka u Županji zatekli 24-godišnjaka iz Zagreba koji je, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao neregistriranim i odjavljenim osobnim automobilom „Audi A4“. Prilikom postupanja, 19-godišnja suvozačica iz Županje je policijskim službenicima predala drogu tipa marihuana težine 0,5 grama, koja je oduzeta. Protiv 24-godišnjaka i 19-godišnjakinje slijede optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja.