Tamburaši HKGD Dunav osvojili Zlatnu plaketu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Članovi tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturno – glazbenog sastava Dunav osvojili su Zlatnu plaketu na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji je održan U Dugom selu. Tim povodom članovi tamburaškog orkestra HKGD Dunav posjetili su i gradsku upravu gdje ih je primila zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.  

„Društvo se temelji na  starom društvu Dunav osnovnom 1867. godine  koje je tih davnih dana imalo  kvalitetan tamburaški orkestar poznat po cijeloj tadašnjoj državi. Ovo je mlada generacija koja je naslijedila tu tradiciju i nakon 4-5 godina od ustrojavanja orkestra osvojila prvo mjesto na velikom državnom natjecanju“, rekao je Hegeduš.

O uspjehu ovoga tamburaškog sastava govori i to kako je se na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava natjecala ukupno 24 tamburaška orkestra i sastava s preko 400 tamburaša izabranih na županijskim smotrama.

„Ovo je naše prvo natjecanje i osvojili smo Zlatnu plaketu. Čestitam svim svojim dečkima na uloženom trudu i radu, ovo je zlatna generacija vukovarskih tamburaša“, rekao je voditelj tamburaškoga orkestra Dario Hegeduš.

Zahvaljujući članovima orkestra na osvojenoj nagradi Mujkić je rekla kako Vukovarcima nije potrebna Zlatna plaketa da bi znali prepoznati ovaj potencijal.

„Izrazito smo ponosni na njihov uspjeh koji je prepoznat i izvan Vukovara, ali i granica Hrvatske. Grad Vukovar se uistinu trudi uspostaviti dobru suradnju s HKGD Dunav od financijske potpore, koja i ove godine iznosi 145.000 kuna, do one moralne. Nazočni smo na svim njihovim manifestacijama i posebno nas raduje što neprestano povećavaju broj manifestacija koje daruju svome gradu“, rekla je Mujkić.