Pripadnici GOMBR-e pokazali veliko srce i obnovili dom samohrane majke sedmero djece

Foto: Đuro Karalić

SLAKOVCI, U sklopu pomoći lokalnoj zajednici pripadnici Gardijske oklopno–mehanizirane brigade (GOMBR) sudjeluju u humanitarnoj akciji pomoći najpotrebitijima, obnovivši obiteljsku kuću Ivane Šokčević u Slakovcima, samohrane majke sedmero djece.

Riječ je o projektu pomoći lokalnoj zajednici u kojemu su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske i volonteri Facebook zajednice „Za Slavoniju srcem“ koji su prikupili građevinski materijal, a pripadnici Hrvatske vojske izveli su nužnu sanaciju stambenih prostorija kako bi samohranoj majci i njezinoj djeci stvorili normalne uvjete za život, pojasnila je skupnica Ivana Pavlović iz Inžinjerijske bojne GOMBR-e.

“Presretna sam i zahvalna svima na pomoći. Sada konačno imamo uvjete dostojne za život”, kazala je Ivana Šokčević (1986.) čije najmlađe dijete ima osam mjeseci, a najstarije 15 godina.

Po njezinim riječima, obitelj preživljava mjesečno s oko 5.000 kuna primanja.

“Dok platim kredit za kuću i račune, ne ostane puno. Da ne radimo vrt i ne uzgajamo piliće, kokoši i svinje, ne znam kako bi preživjeli”, kaže Ivana dodajući kako je prije obnove kuća bila puna vlage, propuha, ali i miševa kojih je bilo na sve strane.

Martina Božić iz Facebook zajednice “Za Slavoniju srcem” kaže kako je sve krenulo od blagdana svetoga Nikole kada su volonteri ove zajednice sa predstavnicima GOMBR-e donijeli poklone djeci obitelji Šokčević i nakon što su vidjeli uvjete u kojima žive, odlučili su pokrenuti akciju obnove kuće.

“Puno nam se ljudi javilo, željno pomoći i svima smo zahvalni”, kazala je Martina Božić rekavši kako je ovo jedna od većih projekata na kojima je u devet godina postojanja bila angažirana Facebook zajednica “Za Slavoniju srcem”.

“Kao zapovjednik iznimno sam ponosan što pripadnici GOMBR-e u svoje slobodno vrijeme pomažu sugrađanima u teškoj situaciji. U ovoj humanitarnoj akciji sudjelovalo je desetak naših pripadnika koji su aktivno pomagali kako bi se uvjeti u kojima živi ova obitelj doveli na primjerenu razinu”, kratko je rekao zapovjednik GOMBR-e, brigadni general Mijo Validžić.