Talentijada – virtualni show malog spektakla za velike talente

Foto: učenički rad

VUKOVAR, U potrazi za najboljim talentima, početkom vikenda održana je polufinalna večer školskoga projekta, Talentijade – virtualnog showa – malog spektakla za velike talente, koji je osmislila pedagoginja OŠ Antuna Bauera u Vukovaru, Ivana Dragšić.

Ove se godine, projektu pridružilo još ukupno jedanaest osnovnih i srednjih škola partnera, čiji su koordinatori potaknuli učenike na stvaranje i izradu radova. Projekt je međunarodnog karaktera te je uključen, također, u eTwinning sustav vrednovanja.

“Cilj projekta je potaknuti razvoj različitih vještina učenika u skladu s njihovim individualnim sposobnostima. Svoju su darovitost učenici pokazali u čak pet kategorija: izrada loga Talentijade, literarni izričaj, likovni izričaj, video uradak koji prikazuje natjecateljev talent te pružanje podrške svojim prijateljima kroz navijanje”, kaže pedagoginja Dragšić.

Žiri se sastojao od stručnjaka raznih područja, likovnog izričaja, plesnog, glazbenog, scenskog do onog motivatorskog. Prije glasanja žirija prethodilo je i glasanje učenika, te svih onih koji su pratili Talentijadu, i na taj se način odlučilo koje su točke najpopularnije u svakoj od kategorija.

“Talenti naših mladih Vukovaraca iz OŠ Antuna Bauera već su tu iskočili; Lana Brkić sa svojim literarnim radom osvojila je prvo mjesto, Špela Tufekčić je sa svojim likovnim radom osvojila drugo mjesto, Luka Bučko je sa svojim logom osvojio treće mjesto, dok je Marko Špehar najpopularniji sa svojim videouratkom gdje maestralno slaže rubikovu kocku. Zbrajanjem glasova žirija, Marko Špehar podijelio je treće mjesto, a naša Ena Rožić dijeli prvo mjesto sa svojim virtuoznim sviranjem flaute (https://www.youtube.com/watch?v=OdyvxkYcmG0)”, ističe s ponosom Ivana Dragšić.

Ako vas zanima više, klikom na poveznicu možete doznati što je svemu prethodilo i tko je sve sudjelovao u polufinalu ovog uzbudljivog događaja. https://sites.google.com/view/talentijada/home/polufinale.

Finalna se večer mogla pratiti uživo na YouTube kanalu Talentijade (https://www.youtube.com/watch?v=SlXAOcJXatY).