Susret s poduzetnicama iz Makedonije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U okviru projekta „WE MAke“ na Magenta 1 Waterbusu U Vukovaru zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marijana Grubišić sastale su se sa makedonskim poduzetnicama. Projekt se provodi u Hrvatskoj i Makedoniji, a financiran je sredstvima Europske unije.
U projektu je naglasak stavljen na poticanje i osnaživanje ženskog poduzetništva, a GTF IOR je nositelj projekta.

Istaknuto je kako je cilj ove studijske posjete upoznati makedonske žene poduzetnice s mogućnošću boljeg povezivanja s hrvatskim poduzetnicama, upoznati ih s hrvatskom poduzetničkom klimom i dati im potporu za potencijalne buduće suradnje.

S obzirom da je Grad Vukovar okrunjen poveljom „Prijatelj ženskog poduzetništva” zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić rekla je kako su Vukovarske poduzetnice izuzetno aktivne.

„Održali smo 4 radionice, odnosno edukacije za žene prisutne u poduzetništvu, a ove godine će ih biti još 10 tako da na taj način pružamo podršku našim poduzetnicama”, rekla je Mujkić.

Predsjednica asocijacije poslovnih žena iz Makedonije Valentina Disoska kazala je kako su Vukovar posjetile u sklopu projekta koji će omogućiti povezivanje s poduzetnicama iz Hrvatske.

„Poanta posjeta je prikupiti savjete iz ženskog klastera koji u Makedoniji još uvijek ne postoji, a osim Vukovara, makedonske poduzetnice će posjetiti Zagreb, Split, Sinj i Dubrovnik”, rekla je Disoska.