Rural Direct, platforma koja nudi povratak ekonomskog dostojanstva u ruralni prostor

Foto: Pixabay/jplenio

ZAGREB, Platforma za promociju proizvođača sa ruralnih prostora, njihove proizvodnje i proizvoda Rural Direct, nova je inicijativa koja provodi promjene u sektorima vezanima za poljoprivrednu i prehrambenu proizvodnju s konačnim ciljem povezivanja i osnaživanja svih proizvođača i pružatelja usluga sa ruralnih područja.

“Do sada su ruralni kreatori vrijednosti najčešće prolazili neprepoznati i zanemareni, uglavnom zahvaljujući prekomjernom uvozu. Kriza izazvana širenjem virusa COVID-19 je preokrenula igru, utjecala na uvoz i na nama je da prihvatimo ukazanu priliku. Udruženi i osnaženi pristupimo tržištu na inovativan način. Dokažimo da nudimo najbolje, osvojimo srca domaćih potrošača i pretvorimo ih u doživotne korisnike ruralnih proizvoda i usluga”, poručuju iz Rural Directa ocjenjujući kako je svaka kriza istovremeno i prilika, a u ovoj vide priliku za povratak ekonomskog dostojanstva ponosnim proizvođačima s ruralnog područja.

Kako vratiti ekonomsko dostojanstvo na ruralni prostor?

Inicijativa Rural Direct aktivno provodi niz mjera u području ruralnog razvoja, agroekonomije, digitalnog marketinga, te povezuje sve sudionike rada i života na ruralnom prostoru.

“Započeli smo aktivno i odgovorno, odlučni da sve što postoji na tržištu – ruralnim kreatorima vrijednosti pretvorimo u korist i dodatnu zaradu! Rural Direct je inicijativa koja polako ali sigurno objedinjuje dionike sa ruralnog prostora sa jednim jedinim ciljem: vratiti ponos na ruralni prostor. Koje su nam namjere? Pojasniti Zagrebu i Bruxellesu da je svaka država bogata onoliko koliko je bogato selo! Omogućiti kvalitetan i ekonomski isplativ život na ruralnim prostorima.Vratiti dostojanstvo i poštovanje obiteljima koje žive u ruralnom području. Spriječiti iseljavanje i omogućiti častan povratak iseljenih”, pojašnjavaju iz ove Inicijative.

Manifest Rural Directa

 1. DRŽAVA je bogata onoliko koliko je bogato SELO.
  Jednostavno, Republika Hrvatska je 26. od 27 država članica EU po razvijenosti. Dovoljno?
 2. Na usluzi smo stanovnicima ruralnog prostora u podizanju ekonomskog dostojanstva.
 3. Svjesni smo činjenice, da koliko god netko mislio da je GRAĐANIN, a ne SELJAK – pitanje je samo koliko daleko gleda u povijest i koliko je ponosan na svoje ruralno podrijetlo.
  Sve obitelji su došle iz ruralnog prostora – prije godinu, desetljeće ili stoljeće.
 4. Imamo dugogodišnje poslovno iskustvo (uključujući niz poteškoća i kriza)!
  Precizno znamo kako pokrenuti kvalitetniji život na ruralnom prostoru.
 5. Članovima inicijative Rural Direct nudimo podršku i razumijevanje u smjeru vraćanja ekonomskog dostojanstva.
 6. Pružamo BESPLATNU promociju na više od 20 digitalnih promotivnih kanala za članove Rural Directa, za proizvodnju i proizvode.
 7. Jednostavno – mi ne koštamo. Besplatna promocija je više od novca!
 8. Jednostavno – mi volimo ruralni prostor.
 9. Jednostavno – na usluzi smo.
 10. Jednostavnone formiramo brzinske grupe na društvenim mrežama.
  Većina grupa će nestati za koji dan/tjedan kad osnivači izgube kratkoročan politički interes za brzom vidljivošću i rejtingom, te prepustiti proizvođače opet sebi samima ili na milost i nemilost „velikima“. Zagovaramo ozbiljan pristup ruralnom prostoru!
 11. Jednostavno prihvatimo: ekonomsko dostojanstvo se dokazuje brojevima.
  Osim što je tužno biti ponosan a siromašan – to je i bespotrebno, te dokazuje nebrigu i nerazumijevanje za ruralni prostor.
 12. Zovemo se RURAL DIRECT. Želimo izravnu komunikaciju.
  Situacije i stvari treba nazvati pravim imenom – u početku je istinu malo teže čuti ali nakon kratkog vremena je lakše raditi i živjeti.

Sve o Rural Directu možete saznati na: