Raspisan Natječaj za spasioce na vinkovačkoj Banji

Foto: Sonja Marinković Hoffmann

VINKOVCI, Na službenim stranicama Grada Vinkovaca objavljen je Javni poziv za dostavu ponuda za uspostavu i provedbu Službe spašavanja života na vodi na kupalištu „Banja“. Na natječaj se, kako se navodi, mogu prijaviti fizičke i pravne osobe koje prema svojoj registriranoj djelatnosti mogu obavljati poslove zaštite i spašavanja.

Treba znati i kako se Služba spašavanja života na vodi uspostavlja za razdoblje od 15. lipnja do 31. kolovoza 2020. godine i to u vremenu od 11 do 19 sati. Početak rada Službe kao i završetak djelovanja uspostavljene Službe može se promijeniti u slučaju loših vremenskih uvjeta. Sukladno raspisanim uvjetima Grad Vinkovci traže minimalno dva spasioca koji moraju biti stariji od 18 godina te imati završen tečaj za spasioca pri Službi spašavanja života na vodi Hrvatskog Crvenog križa.

Grad će osigurati obveznu osobnu opremu spasioca te opremu i sredstva za pružanje prve pomoći. U Proračunu Grada Vinkovaca za 2020. godinu planirana su financijska sredstva u iznosu od 35 tisuća kuna za organizaciju Službe spašavanja života na vodi.