Pripadnici Gombr-e u akciji „Vojne solidarnosti“

Foto: OSRH / V. Jovanovac

VINKOVCI, Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, koji u travnju provode akciju „Vojne solidarnosti“  čiji je cilj pomoć lokalnoj zajednici, angažirani su trenutačno akcijama u Vinkovcima, Nuštru i Nijemcima.

U objektu “Stribor” Dječjeg vrtića Vinkovci pripadnici Hrvatske vojske izvode radove na bojanju ograde oko vrtića u dužini od 400 metara, a također bojaju i ogradu oko Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u Nuštru  u dužini od oko 1000 metara te izvode radove u općini Nijemci.

Na radovima je angažirano oko 60 pripadnika Gombr-e, izvjestili su iz MORH-a.

“Ovo je prvi put da imamo suradnju s Hrvatskom vojskom, ta pomoć je neprocjenjiva, samo ću istaknuti da ovi radovi koje će obaviti pripadnici Hrvatske vojske vrijede preko 100 tisuća kuna, od srca hvala Hrvatskoj vojsci“, rekla je ravnateljica Doma za odrasle osobe s posebnim potrebama u Nuštru Zdenka Raguž.

Zahvalnost Hrvatskoj vojsci na njihovom angažmanu, izrazila je i ravnateljica Dječjeg vrića Vinkovci Suzana Zidar, kao i načelnik općine Nijemci Vjekoslav Belajević.

Tijekom 2019. godine pripadnici Gombr-e pružit će potporu i gradu Đakovu, općini Satnici Đakovačkoj, gradu Bjelovaru, Našicama i Varaždinu, izvjestili su iz MORH-a.