Predsjedništvo HSP AS potvrdilo odluku o izbacivanju Pere Ćorića iz stranke

Foto: HSP AS
VINKOVCI, Na sjednici Predsjedništva HSP AS održane u Oroslavju potvrđena je odluka Časnog suda HSP AS o isključenju glavnog tajnika Pere Ćorića iz stranke čime su, kako su izvjestili iz HSP AS, oduzete sve ovlasti bivšem glavnom tajniku uz obvezu povrata sve
materijalne i nematerijalne imovine s kojom raspolaže u roku od 3 dana ili će u protivnom
protiv njega biti podnesena kaznena prijava.
Na istoj sjednici donesena je odluka i o pokretanju revizijskog postupka financijskog i materijalnog poslovanja od 2013. godine do današnjeg dana te će se sukladno utvrđenim nepravilnostima pokrenuti procesi protiv odgovornih osoba , a sve s ciljem konsolidiranja stranačkih financija, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke Hrvoje Niče.
Nekadašnji glavni tajnik stranke Pero Ćorić izvijestio je pak kako je stranačko vodstvo kazneno prijavio zbog “pokušaja neprijateljskog preuzimanja” stranke i o svemu izvijestio Ministarstvo uprave.
“Indicije o neprijateljskom preuzimanju dobile su i svoju potvrdu. 5. travnja zaprimio sam zapisnik tzv. sjednice Časnog suda koja je održana telefonski i prema kojoj sam ja, koji sam idejni tvorac i utemeljitelj, isključen iz HSP AS. Uspoređujući medijima odaslan isti zapisnik od 24. ožujka razvidno je da se manipulira brojem članova Časnog suda, njihovim potpisima, a posebice načinom na koji su nelegalno pribavljeni”, navodi Ćorić dodajući kako po Statutu “samo je glavni tajnik ovlašten organizirati i voditi telefonske sjednice Predsjedništva, samo je glavni tajnik ovlašten tumačiti Statut i nadzirati njegovo provođenje, a forma telefonske sjednice Časnog suda ne postoji”.
Odlukom Čansog suda Pero Ćorić isključen je prije dva tjedna iz stranke zbog, kako su obrazložili u HSP AS, kršenja etičkog kodeksa stranke i priznavanja otvorenog rada protivno odlukama stranačkog Predsjedništva.