Po 1.000 kuna za 30 studenata s prosjekom ocjena od 4.50 do 5.00

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Studentima s područja Vukovara koji su u akademskoj 2017./2018. godini postignuli izvrstan uspjeh i ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 uručene su nagrade.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, s suradnicima, uručio im je po 1.000 kuna nagrade te im je tijekom primanja kazao kako je ovo jedna od niza mjera kojima Grad ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanju mladih te njihovom zadržavanju na području Vukovara, a što će u konačnici doprinijeti izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice.

Ukupno je nagrađeno 30 studenata koji su izvrsni u studijskim programima: biologija matičnih stanica, biologija, klavir, preventivna fizioterapija, tekstilni i modni dizajn, engleski jezik i književnost, sestrinstvo, rani i predškolski odgoj i obrazovanje, građevinarstvo, financijski menadžment, dentalna medicina, voćarstvo – vinogradarstvo i vinarstvo, trgovina, kulturologija, elektrotehnika, engleski jezik i književnost, pedagogija i marketing.

„Pravo zadovoljstvo je vidjeti da izvrsnih vukovarskih studenata ima u ovolikom broju, a riječ je o studentima s područja biomedicinskih znanosti, tehničkih znanosti, ali i društvenih znanosti. Lijepo je biti među mladim ljudima koji su svjesni da se trudom, radom i ulaganjem u sebe dolazi do rezultata, a ovom prilikom smo im dali do znanja da je trud prepoznat i da potičemo izvrsnost“, rekao je Penava.

Tom prilikom podsjetio je i na Pravilnik o dodjeli kadrovskih stanova koji je izglasan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, a koji cilj ima zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi u Vukovaru.

„Željeli smo ovom mjerom i donesenim Pravilnikom u suradnji sa Središnjim uredom za obnovu i  stambeno zbrinjavanje, dodatno motivirati mlade i obrazovane ljude da ostanu u Vukovaru. Ovu smo mjeru nakon više godina prepoznali kao potrebu i već od ove godine ćemo započeti s dodjelom kadrovskih stanova. Vjerujemo kako ćemo na taj način ojačati ljudske potencijale u gradu Vukovaru, a istodobno privući obrazovane ljude“, kazao je Penava.