Penava: Smjer u kojem ide HDZ nije dobar, rezultati su jedino mjerilo

Foto: Ivan Penava

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava ponovio je kako nije zadovoljan trenutačnim stanjem u HDZ-u za koji misli da ide u pogrešnom smjeru te je najavio kako će se kandidirati na višu poziciju u stranci na predstojećim unutarstranačkim izborima.

„Malo tko može biti zadovoljan stanjem u HDZ-u nakon  rezultata izbora za EU parlament kada nam je svima postala poznata sintagma „crnih labudova“ gdje smo dobili dodatne podjele u HDZ-u. Dodatno, preko čega nitko ne može preći, svakako je gubitak predsjedničkih izbora. To su vrlo ozbiljne stvari preko kojih nitko racionalan ne može preći i reći kako je to dobar smjer“, rekao je Penava.

Dodao je kako su to vrlo ozbiljne stvari preko kojih nitko racionalan ne može prijeći niti zaključiti da je to dobar smjer HDZ-a. Dodao je i kako su unutarstranački izbori pred članovima stranke kao i da su sve to signali koji su se morali shvatiti puno prije kako nešto ne valja i nije dobro.

„Nismo ih shvatili i zbog toga smo platili cijenu toga. Mislim da je pred nama vrijeme kad će se te poruke morati uvažiti, da će morati doći do određenih promjena a sve s ciljem pripreme HDZ-a za parlamentarne izbore koji su pred nama. Poruke naroda i glasača pokazale da smjer u kojem ide HDZ nije dobar i da ga treba mijenjati ukoliko se hoćemo kititi epitetom državotvorne i najjače stranke  u RH“, rekao je Penava.

Govoreći o stanju u HDZ-u istakao je kako misli da niti jedan HDZ-ovac ne može biti zadovoljan sa aktualnom situacijom s obzirom da svi svjedočimo kako su nam sela prazna i da smo u totalnoj regresiji.

„Mislim da od toga trebamo krenuti, a ne od strahova da će se sa strankom nešto dogoditi, jer nije HDZ sam sebi svrha. Zna se zašto je HDZ osnovan i zašto djelujemo kao stranka, stoga ne bi trebali biti okrenuti sebi nego upravo širim društvenim ciljevima zbog kojih postojimo i čije su nam vrijednosti u statutu i  u svim aktima. Izbori li bilo koji kandidat visoku poziciju treba ga pratiti i ocjenjivati njegove rezultate. Ako se u određenom trenutku pokaže da pravac nije bio dobar, a ljudi smo i svi griješimo, da dolaze sankcije pogrešnih prosudbi i odluka, onda je jasno da mora doći do promjene bez obzira na ime i prezime. Rezultati su jedino mjerilo ide li stranka u dobrom smjeru kada narod odlučuje je li netko dobar ili nije. Za dužnosnika koji djeluje u javnom prostoru jedino je javnost meritum“, zaključio je Penava.