2019. godina bila vrlo uspješna za Klub dizača utega “Vukovar”

Foto: Klub dizača utega Vukovar

VUKOVAR, Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“, tijekom prošle godine uspješno su nastupili na svim natjecanjima po kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim turnirima u zemlji i inozemstvu, branili boje Republike Hrvatske na europskim prvenstvima, Kupu Europske unije, Mediteranskom kupu , XVI. Women weightlifting Grand Prix natjecanju pod pokroviteljstvom IWF (Međunarodne svjetske dizačke federacije), a klub je uspješno organizirao Otvoreno prvenstvo Vukovara i Kup Grada Vukovara.

“Teško je bilo sve uspješne rezultate sumirati, ali smo došli do impozantnih brojki od  67 odličja sa prvenstava Hrvatske (turnire nismo računali), 82 nova državna rekorda i 11 nastupa za hrvatsku reprezentaciju”, s ponosom ističu u upravi kluba dodajući kako su titule pojedinačnih prvaka Hrvatske osvajali Željka Miljković, Nataša Dermiček, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Srđan Mrđenov, David Todorović i Nikola Todorović.

Djevojke su u ekipnom prvenstvu Hrvatske druge a u Kupu RH četvrte, dok su dečki šesti u prvenstvu i sedmi u Kupu za seniore a nastupaju  sa ekipama sastavljenim od natjecatelja mlađih uzrasta.

“Državni rekorderi za mlađe uzraste su Željka Miljković sa 9 postavljenih rekorda, Nataša Dermiček sa 36 rekorda, Hermana Dermiček sa 21 rekordom, Ana Crnjac sa 12 rekorda i Nikola Todorović sa 4 rekorda”, podsjećaju iz Kluba dizača utega “Vukovar”.

Navode i kako je u San Marinu na Mediteranskom kupu bilo je ugodno slušati hrvatsku himnu, jer je Ana Crnjac osvojila tri zlatna odličja a Hermana Dermiček je bila peta i šesta.

“Na osnovu ostvarenih rezultata, četiri naše članice  Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Nataša Dermiček i Željka Miljković su kategorizirane sportašice Hrvatskog olimpijskog odbora sa zvanjem „Vrsni sportaš“ i jedino one u našem gradu imaju to zvanje”, ponosno kažu iz uprave kluba pozivajući mlade da se priključe radu kluba.