Kaznene prijave protiv 6 osoba za sudjelovanje u tučnjavi u Vukovaru, jedna osoba teže ozlijeđena i upućena na liječenje u KBC Osijek

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policija je završila kriminalisitčko istraživanje fizičkog sukoba koji se dogodio 3. srpnja u ugostiteljkom objektu u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje. Iz policije navode kako je istraživanje ukazalo na postojanje osnovane sumnje kako su šest osoba počinile kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“, te će Policijska postaja Vukovar protiv svih osumnjičenih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

„U fizičkom sukobu 26-godišnjak, 29-godišnjak, 32-godišnjak i 39-godišnjak razmijenili su više udaraca sa 19-godišnjakom i 27-godišnjakom, pri čemu su 19-godišnjak, 26-godišnjak i 32-godišnjak lakše ozlijeđeni, a 27-godišnjak teže ozlijeđen. 19-godišnjak je zadržan na liječenju u NMB Vukovar, dok je 27-godišnjak upućen u KBC Osijek na daljnje liječenje“, navodi se u priopćenju policije.  

Dodaju i kako su uhićeni sudionici tučnjave, 26-godišnjak, 29-godišnjak i 32-godišnjak, predani pritvorskom nadzorniku policijske uprave, dok će se nad 19-godipnjakom i 27-godišnjakom kriminalističko istraživanje nastaviti po završetku bolničkog liječenja, kao i nad 39-godišnjakom koji je za sada nedostupan policiji te je za njim raspisana potraga.

Tijekom postupanja policijski službenici su 26-godišnjaku oduzeli manju količinu droge „marihuana“ i signalnu baklju (tzv. bengalka). Radi neovlaštenog posjedovanja droge, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, dok mu je zbog neovlaštenog posjedovanja eksplozivnih tvari, čime je počinio prekršaj iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, uručen prekršajni nalog.