Penava: Ovakvom ponašanju nema mjesta te zajedno moramo raditi da se ta trulež ukloni

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava komentirao je danas incident u noći petak na subotu, koji se dogodio u jednom vukovarskom kafiću, a u kojem su sudjelovali državni tajnik Stjepan Sučić, koji je radi toga podnio ostavku, i ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet.

„Osobno ih pozna obojicu ali ne mogu pozdraviti takvo ponašanje niti postoji bilo kakvo opravdanje za isto. Svi oni koji su na isturenim dužnostima moraju biti primjer drugim građanima, a  ne da se time služimo, bahatimo i istresamo i tako demonstriramo poziciju moći. Ovo je dobra škola za sve iz koje moramo izvući pouke kako bi radili na tome da društvo bude bolje“, rekao je Penava.

Govoreći o ovome slučaju kazao je kako je on sedam godina na mjestu gradonačelnika Vukovara ali da nitko ne može reći kako nekoga nije pozdravio na ulici ili da je bilo koga omalovažavao.

I dok je Sučić u ponedjeljak podnio ostavku i ispričao se javnosti radi svega Penava za ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslava Šeremeta kaže kako on, poslije toga incidenta, više ne može ostati na toj funkciji ali i da će o tome odlučiti nadležna tijela.

„Ako ćemo tolerirati takve stvari onda ćemo i dalje zaostajati za drugim državama. Stvar je higijene cijeloga društva i do te higijene moramo držati da se ta gangrena i trulež ne proširi. S razine dužnosnika i odgovornih osoba ovakvom ponašanju nema mjesta jer se stvara kriva slika bahatosti, arogancije i nepoštivanja države“, rekao je Penava.