Ovoga vikenda casting za statiste potrebne za snimanje igranog filma o Vukovaru

Foto: Boris Vuković

VUKOVAR, Prema najavama krajem ovoga mjeseca u Vukovaru započinje snimanje dugometražnog igranog filma čiji je redatelj Eduard Galić. Film prati glavnu junakinju u potrazi za istinom o nestanku njezinog oca tijekom pada Vukovara 1991. godine.

S obzirom na sadržaj filma veliki broj scena će biti masovne te se iskazuje potreba za statistima. Film producira Umjetnička organizacija MissArt koja poziva zainteresirane na casting za ovaj dugometražni igrani film. Traže se statisti, statisti s zadatkom (svi muškarci i žene stariji od 16 godina). Snimanje pojedinih scena predviđeno je u periodu između 20. i 29. listopada u Gradu Vukovaru.

Casting će se održati u vukovarskoj kavani NAVIS ( Ulica Josipa Jurja Strossmayera 5.) u subotu i nedjelju, 12. i 13. listopada, od 16-20 sati. U pozivu se navodi kako su osigurani honorari i prehrana za vrijeme provedeno na snimanju.

Inače, projekt je do sada podržan od Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog audiovizualnog centra, Vukovarsko – srijemske županije, Grada Vukovara, Ministarstva hrvatskih branitelja, Odbora za ratne veterane Hrvatskog sabora, HEP-a, HRT-a, Zagrebačke županije, Osječko – baranjske županije, Požeško – slavonske županije, Jadrolinije, Jadranskog naftovoda d.d., Plinacro d.d., Agencije ALAN kao i većeg broja privatnih osoba i nevladinih udruga.