Crnjac i Dermiček opravdale poziv izbornika za nastup na Mediteranskom kupu u San Marinu

Foto: KDU Vukovar

VUKOVAR, Po Kalendaru natjecanja Međunarodne dizačke federacije IWF u San Marinu je prošloga vikenda održan XII. Mediteranski kup u dizanju utega uz sudjelovanje natjecatelja iz 19 zemalja.

Odlukom izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke u dresu sa državnim grbom, nastupile su i dvije mlade Vukovarke, članice KDU „Vukovar“ Ana Crnjac i Hermana Dermiček, koje su u potpunosti opravdale poziv u reprezentaciju i dale svoj doprinos plasmanu Hrvatske na deveto mjesto.

Foto: KDU Vukovar

Ana Crnjac je nastupila u kategoriji +87 kg. i sa rezultatima od 66 kg. u trzaju, 85 kg. u izbačaju i 151 kg. u biatlonu, osvojila tri zlatna odličja.

Hermana Dermiček je nastupila u kategoriji do 71 kg. i sa rezultatom od 70 kg. u trzaju je bila peta a u izbačaju sa 81 kg. i biatlonu sa 151 kg., ostvarila je plasmane na šesto mjesto.

Foto: KDU Vukovar

Tijekom natjecanja Hermana je šest puta pomjerala granice (svojih) državnih rekorda i to sa 69 i 70 kg. u trzaju za uzraste U17 i U20, u izbačaju sa 81 kg. za U17 i u biatlonu sa 151 kg. za uzrast U17.

Već 19. listopada Anu i Hermanu (uz ostale članove kluba) očekuje nastup u Sarajevu na Međunarodnom „Bosna“ Kupu, što će im biti kontrolno natjecanje pred odlazak u Bukurešt, gdje će od 21-25. listopada braniti boje Republike Hrvatske na Prvenstvu Europe za juniore.