Njemački veleposlanik Robert Klinke u posjeti Vukovarsko – srijemskoj županiji

Foto: Vukovarsko - srijenska županija

VUKOVAR, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u Palači Srijem veleposlanika SR Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Roberta Klinkea. Na sastanku je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji, gospodarskim temama kao i mogućim ishodima popisa stanovništva koji je u tijeku. 

„Moram priznati da sam izuzetno zadovoljan posjetom veleposlanika i ugodno iznenađen njegovim poznavanjem situacije u našoj županiji“, rekao je Dekanić. 

Dodao je kako se, između ostaloga, razgovaralo ponajviše o gospodarstvu i onome što u tom sektoru možemo očekivati od SR Njemačke, kao i o načinima poboljšanja suradnje. 

„Inzistirao sam na razgovoru o ulaganjima u strateške projekte u našoj županiji, od ulaganja u prerađivačke industrije do industrije autodijelova. Sve to čini platformu o kojoj možemo razgovarati u budućnosti. U razgovorima sam istakao prednosti županije kao i dobru prometnu povezanost kako riječnim i željezničkim tako i cestovnim koridorima“, rekao je Dekanić.

U izjavi medijima kazao je kako je pruga od Vinkovaca prema Zagrebu, kao i dalje prema istoku, prije bila puno frekventnija te da cilj i želja županijskih čelnika da se njenom rekonstrukcijom vrati ponovo na obim prometa koji je ta pruga imala prije Domovinskog rata.

Veleposlanik Klinke izrazio je zadovoljstvo posjetom, te rekao kako se osim, o spomenutim temama, razgovaralo i o njemačkom nasljeđu, ali i sadašnjosti u regiji. 

„Razgovarali smo o različitim temama od gospodarstva do potencijala za razvoj ove županije, ali i o mogućnostima da se ovdje razvije prerađivačka industrija, što bi imalo važno strateško – političko značenje za ovo područje. Perspektive suradnje izuzetno su pozitivne i sa županom Dekanićem slažem se, ne samo u pogledu potencijala koje županija pruža, nego smo kroz cijeli niz pozitivnih primjera našli mogućnosti produbljivanja suradnje“, rekao je Klinke.