Okrugli stol: Starost bez nasilja – dostojanstvena starost

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, U organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika (HUSR), Centra za socijalnu skrb Vukovar i Doma za starije osobe Vukovar u Vukovaru je održan okrugli stol pod nazivom Starost bez nasilja – dostojanstvena starost. Kako je pojašnjeno riječ je o aktivnosti unutar projekta pod nazivom „Dostojanstvo nema alternativu – starost je dovoljno izazovna i bez nasilja“

„Cilj je projekta osvijestiti problem nasilja nad starijim osobama kroz kampanju i informiranje javnosti o pravima starijih osoba na dostojanstveno starenje ispunjeno poštovanjem. Ovim projektom želimo senzibilizirati stručnjake, medije i javnost za problem nasilja nad starijim osobama koji je u našem društvu još uvijek nedovoljno prepoznat“, rekla je predsjednica HUSR-a Štefica Karačić.

Dodala je i kako je okrugli stol namijenjen osobama starije životne dobi i članovima njihovih obitelji kao neformalnim njegovateljima, te stručnjacima koji skrbe o starijim i nemoćnim osobama, predstavnicima medija, mladima i nositeljima politika i ukupnoj javnosti koja treba i može graditi društvo u kojem će osobe starije životne dobi imati status i kvalitetu života kakvu zaslužuju. Partneri u projektu su Centar za socijalnu skrb Vukovar , Dom za starije osobe Vukovar, Dom za starije osobe Alfredo Štiglić iz Pule,  Udruga socijalnih radnika Istarske županije i Centar za socijalnu skrb Knin, a suradnici na projektu su regionalne udruge socijalnih radnika.