Održana još jedna akcija Vukovaru zaDar

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Hodočasnici iz Zadra, sudionici 24. humanitarne akcije Vukovaru zaDar, posjetili su Vukovar gdje su razgovarali s dožupanom Vukovarsko – srijemske županije Damirom Barnom i zamjenikom gradonačelnika Vukovara Marijanom Pavličekom.

Pokretačica akcije časna sestra Melhiora Biošić kazala je kako akcija traje unazad mjesec dana kao i da je u sklopu iste, prije dva dana, održan i kulturno-zabavni program na Narodnom trgu u Zadru. Tom prilikom prikupljana su novčana sredstva od prodaje rukotvorina nositelja akcije Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara i dječjih vrtića, kao i paketi donacija hrane i higijenskih potrepština. Zamjenica gradonačelnika Zadra Jagoda Surač reka je kako Zadar nije zaboravio Vukovar te da je to vidljivo i po ovoj akciji.

„Velika nam je čast i to što je vaš gradonačelnik obećao doći iduće godine u Zadar na 25-u obljetnicu ove akcije, biti na humanitarnom koncertu i potom se skupa s nama vratiti u Vukovar“, rekla je Surač.

Kako je rečeno ove godine prikupljeno je oko 32.000 kuna novčane pomoći, a i police Caritasa napunjene su s osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama. Ovom akcijom pomaže se prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu vukovarskog dekanata.