Bojnik HV-a Ivan Grgić donirao nagradu od 5.000 kuna obitelji Varga

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Bojnik HV-a Ivan Grgić uručio je u zgradi gradske uprave 5.000 kuna svoje nagrade, kao dobitniku Plakete Grada Vukovara, vukovarskoj obitelji Varga. Grgić je dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 27. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“ za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru.

„Ovo je tradicija da se novčana nagrada uručuje nekoj od vukovarskih obitelji od strane polaznika Zapovjedno stožerne škole Blago Zadro koja nosi ime po heroju obrane Vukovara. Ovo nije samo moja gesta i moj poklon nego je to poklon svih polaznika Zapovjedno stožerne škole Blago Zadro“, rekao je Grgić.

Obitelj Varga broji 5 članova u kojoj je otac hrvatski ratni vojni invalid, majka njegovateljica te dva sina i petogodišnja kćerkica koja je rođena s polovinom srca.

Nakon uručene donacije Franjo Varga zahvalio se brigadiru Grgiću na donaciji kao i Gradu Vukovaru na pomoći dodajući kako je nekada i sam bio pripadnik vojne policije te da je umirovljen 2002. godine. Istakao je i kada obitelj ima troje djece, sa dva školarca, da svaka kuna dobro dođe tako da novac nije teško potrošiti. Najavio je i kako će u vrijeme blagdana djeci priuštiti neko zadovoljstvo. Malena Ana se već odlučila za roza čizmice dok će starija braća tek odabrati što žele.