Korona virus donosi brojne probleme, otkazani svi kruzeri za mjesec ožujak

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Svjetska zdravstvena organizacija 11. ožujka 2020. godine proglasila je pandemiju korona virusa, a Republika Hrvatska 13. ožujka proglasila je epidemiju korona virusa te su zbog toga mnoge  države svijeta zatvorile državne granice i putnička pristaništa, a obustavljen je i putnički promet. Također i Lučka uprava Vukovar donijela je Odluku o privremenoj obustavi rada putničkih pristaništa u Vukovaru, Iloku, Batini i Aljmašu.  

Za 2020. najavljena su 346 pristajanja kruzera u Vukovar, no za ožujak su otkazani svi kruzeri, a očekuju se i daljnja otkazivanja.

Također, otkazani su dolasci svih grupa, minimalno 2.063 noćenja za ožujak i travanj, posjeti kulturnim ustanovama te najavljene vožnje na Vukovar Waterbusu Magenta 1 za ožujak i travanj kao i posjeti učenika preko Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Istovremeno, otkazane su i druge turističke aktivnosti kao što su manifestacije Pisanicom do Uskrsa, Vukovarsko lutkarsko proljeće i predstave u Hrvatskom domu. Ova izvanredna situacija nema samo zdravstveni nego i ekonomski značaj, no u ovome je trenutku prioritet zdravstveni aspekt tako da još jednom apeliramo na odgovorno ponašanje sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo