HZZ uručio diplome polaznicima prekvalifikacije za vozače motornih vozila i C kategoriju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U suradnji sa Učilištem Dabro Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar proveo je prekvalifikaciju nezaposlenih osoba za vozače motornih vozila i C kategoriju. Osobama koje su prošle tečaj, a koji je trajao gotovo godinu dana, uručene su svjedodžbe desetero nezaposlenih osoba. Predstojnica HZZ PU Vukovar Jasna Kolar rekla je tom prilikom kako je obrazovanje za ovo zanimanje provedeno kroz mjere aktivne politike zapošljavana te da im je cilj  povećati  zapošljivost nezaposlenih osoba kroz uključivanje u različite oblike obrazovanja bilo da se radi o osposobljavanju, prekvalifikaciji ili usavršavanju na način da nezaposlenima podižemo kompetencije.

„Vozač jedno od traženijih zanimanja. U protekle dvije godine na području naše županije zaposleno je oko 350 vozača od kojih 260 preko Zavoda za zapošljavanje“, rekla je Kolar.

Najavila je i kako će HZZ PU Vukovar u tekućoj i idućoj godini u  različite programe obrazovanja uključiti oko 590 nezaposlenih osoba. Biti će tu zanimanja iz područja graditeljstva, ugostiteljstva, prometa,  zdravstva i socijalne skrbi… Obrazovanje je besplatno, a polaznik dobiva  mjesečnu novčanu pomoć do 1.500 kuna te plaćeni putni trošak.