Hrvatske vode spremne su umanjiti račune za vodu Komletinčanima

Foto: Đuro Karalić

Na prvoj sjednici Upravnog vijeća generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković predložit će Upravnom vijeću donošnje odluke da se mještanima Komletinaca umanji iznos za vodne usluge, odnosno za naknadu za korištenje voda, izvjestile su Hrvatske vode.

“Uvažavajući okolonosti koje su proizašle iz činjenice da je korisnicima s područja Komletinaca isporučena voda za koju je Ministarstvo zdravstva rješenjem utvrdilo da nije zdravstveno ispravna za piće zbog povećane koncentracije arsena, Hrvatske vode spremne su u skladu s ovlastima koje proizlaze iz Zakona o vodama razmotriti izuzeće od plaćanja naknade za korištenje za obveznike s predmetnog područja”, navode iz Hrvatskih voda.

Pojašnjava se kako će se Upravnom vijeću predložiti umanjenje u dijelu koji se odnosi na isporučenu vodu koja nije bila ispravna za piće i koja se može smatrati tehnološkom za razdoblje od donošenja rješenja Ministarstva zdravstva kojim je utvrđeno da voda nije zdravstveno ispravna.

Riječ je o rješenju Ministarstva zdravstva od 20. ožujka 2016. godine te bi sukladno tome i traženju otočkih gradskih vlasti, voda koju su Komletinčani koristili godinu dana nakon donošenja rješenja trebala biti tretirana kao tehnološka, a ne pitka voda.