Penava o Borovu: Dobili smo prvo poluvrijeme, pred nama je teži dio posla

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o odluci Vlade RH prema kojoj je tvrtci Borovo omogućeno da kod HBOR-a podigne novi kredit. Radi se o 46 milijuna kuna od čega će 36 milijuna biti iskorišteno za reprogram staroga kredita dok 10 milijuna kuna ide na račun tvrtke. Rezultat toga su i isplaćene plaće radnicima za mjesec ožujak.

„Na ovaj način riješili smo prvi dio problema ili sportskim žargonom rečeno prvo poluvrijeme. Sada je pred nama ono teže, drugo, poluvrijeme tijekom kojega se moramo izboriti da Borovo postavimo na zdrave noge. Tu nam je potrebna sinergija svih počevši od Vlade, ministarstava, Uprave, Grada, radnika, sindikata“, rekao je Penava.

Dodao je i kako se radi o vatrogasnim mjerama te da je na ovaj način kupljeno nekoliko mjeseci tijekom kojih se moraju donijeti konkretne odluke i napraviti određeni pomaci.

„Borovo ima veliku važnost za svakoga Vukovarca. I premijeru Plenkoviću sam rekao kako zapravo Borovo predstavlja budućnost Vukovara. Treba znati i da Borovo i danas, unatoč svim problemima, ima neke svoje adute. To su trgovačka mreža od gotovo sto trgovina širom Hrvatske, klirinški dug nekadašnjeg SSSR-a kao i brojne vrijedne nekretnine“, rekao je Penava.

Na konferenciji za novinare najavljeni su bili i članovi sindikata radnika Borova ali se nitko od njih nije pojavio. Penava je rekao kako ne zna točan razlog ali i da sindikalisti nisu mogli izaći s posla. Za Večernji list je Kristina Mihaljević, sindikalna povjerenica Sindikata kožne obuće, rekla kako im je kasno javljeno za sastanak ali i da ne žele da ih se politički svrstava uz bilo koga.