Dodijeljeni ključevi 15 stanova za stradalnike Domovinskog rata

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ministar branitelja u Vladi RH Tomo Medved zajedno s državnim tajnikom središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom, županom Božom Galićem i gradonačelnikom Ivanom Penavom dodijelili su ključeve 15 stanova u državnom vlasništvu hrvatskim braniteljima te članovima obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ministar Medved je tom prilikom rekao kako je do sada ove godine stambeno zbrinuli 344 obitelji kao i da do kraja godine planiraju riješiti ovo životno pitanje za još najmanje sto obitelji. Istakao je i kako u cijeloj Hrvatskoj stambeno nije zbrinuto više od 11.000 stradalnika iz Domovinskoga rata te da će ministarstvo, zajedno s Središnjim uredom za stambeno zbrinjavanje, učiniti sve da se to pitanje riješi što prije. Podsjetio je na niz donesenih mjera u tom smjeru ali i najavio izgradnju i nekoliko novih stambenih zgrada. Medved je rekao i kako je ministarstvo prethodno radilo anketu među stradalnicima kako bi vidjeli tko je od njih spreman da se preseli u Vukovar.

„Ovo je dan za slaviti jer Vukovar je na ovaj način dobio 39 novih stanovnika“, rekao je Penava.

Među novim stanovnicima Vukovara su donedavni mještani otoka, Osijeka, Slatine… Državni tajnik Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar rekao je kako je i to način osiguravanja preduvjeta za ostanak građana u ovim krajevima. Kazao je i kako se u tom cilju provodi niz aktivnosti te da su samo ove godine izdali 530 rješenja o dodjeli građevinskog materijala. Najavio je i za slijedeću godinu povećanje proračuna Ureda za dodatnih 8 milijuna kuna.

„Samo s osiguravanjem krova nad glavom i posla možemo očekivati da će građani ostati živjeti u ovim krajevima“, rekao je župan Božo Galić.