Glumac Siniša Ružić upalio treću svijeću na vukovarskom adventskom vijencu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Siniša Ružić, poznati hrvatski glumac, upalio je treću svijeću na adventskom vijencu u okviru XXII. Vukovarskih adventskih svečanosti koje se održavaju u vukovarskom Dvorcu Eltz. Ovogodišnje Vukovarske adventske svečanosti održavaju se pod sloganom „Vukovar grad prijateljstva“.   

„Sretan sam što je mene dopala ova velika čast i upalit ću svijeću u ime svih svojih kolega. Svima želim puno zdravlja,  mira i posla. Želim naglasiti kako samo jedna riječ može nekoga uništiti ili ohrabriti i pogurati dalje u životu. Stoga osjećam odgovornost za svaku svoju riječ“, rekao je ovom prilikom Ružić.  – poručio je Ružić.

Inače, već tradicionalno treću svijeću na vukovarskom adventskom vijencu pale velikani hrvatskog glumišta. Također u okviru manifestacije, ali prije paljenja treće svijeće, glumac i predsjednik Festivala glumca Joško Ševo vodio je „Razgovor s glumcem“. Tom prilikom je Ružić govorio o značenju Adventa i Božića za njega kao i popularnoj seriji „Na granici“ u kojoj glumi policajca Tomu Bobana.

Nastupili su i učenici IV. razreda OŠ Antuna Bauera s igrokazom pod nazivom „Isus u svemu“. Pratio ih je tamburaški sastav škole pod vodstvom učitelja glazbene kulture Danijela Služeka.  Božićne pjesme izveo je VIS Damjan Vukovar