Održano predavanje za djecu na temu “Čitanje za mišljenje i suosjećanje”

Foto: Europski dom Vukovar

VUKOVAR, U organizaciji Europskog doma Vukovar u dvorani Dječjeg vrtića Vukovar držano je predavanje na temu „Čitanje za mišljenje i suosjećanje“. Predavanje je održala znanstvenica i književna teoretičarka iz Zagreba Marija Ott Franolić.

Odgajateljice vukovarskih dječjih vrtića, Vukovar 1. i Vukovar 2., su ovom prilikom zajednički promišljale o tome što se može napraviti da bi djecu potaknuli na čitanje te na što obratiti pozornost pri odabiru slikovnica ili dječjih knjiga. Kazale su i kako unatoč audio-vizualnih sadržaja, kojima su djeca svakodnevno izložena, odgajateljice u vrtićima i dalje njeguju i nastoje razviti naviku čitanja kod djece.

Ovom prilikom održane su i dvije radionice za djecu uzrasta 5-7 godina koji su uživali u čitanju gospođe Ott Franolić koja je vrlo vješto potaknula djecu na razgovor, samostalno promišljanje kao i razvijanje stava o pročitanom sadržaju. U veoma ugodnoj atmosferi, djeca su tijekom radionice naučila nove riječi kao i njihove sinonime.

Predavanje je održano u sklopu programa Društveni kapital u zajednici, podržan od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva