Dvojica ozlijeđenih vojnika su dobro, isprali im oči i već su se vratili na posao

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Dvojica pripadnika Hrvatske vojske, koji su lakše ozlijeđeni jučer u Vukovaru prilikom probnih iskapanja u potrazi za nestalim osobama, su dobro i odmah su se vratili na posao.

Kazao je to zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske OS RH u Vinkovcima brigadni general Mijo Validžić pojašnjavajući kako se radilo o sitnom incidentu koji je izazvao lažnu paniku. Prema njegovim riječima zapravo se radilo o šok bombi s praškastim suzavcem koji se prilikom aktiviranja rasprši i tada izaziva privremeno onesposobljavanje ljudi bez zaštitne maske u trajanju od desetak minuta. To kod zahvaćenih osoba izaziva nadražaj očiju, peckanje, nemogućnost gledanja, jako suzenje, kašalj, otežano disanje i gušenje.

„Odmah poslije događaja dvojica vojnika su prevezena u vukovarsku bolnicu gdje su im isprane oči i stavljene kapi. Poslije liječničke pomoći vratili su se na posao“, rekao je Validžić.

I dvojica vojnika potvrdila su kako se zapravo nije radilo o ozbiljnijoj ozljedi te da su se odmah, poslije liječničke pomoći, vratili na posao. Kažu da se osjećaju dobro i da nemaju nikakvih smetnji sa vidom.