U eksploziji dva djelatnika HV-a lakše ozlijeđena

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Prilikom izvođenja radova Hrvatske vojske na probnom iskapanju s ciljem pronalaska posmrtnih ostataka stradalnika Domovinskog rata u Vukovaru, Priljevo, radni stroj je djelomično aktivirao borbeno rasprskavajuće sredstvo “BRS-M79-af1”, uslijed čega su dva djelatnika hrvatske vojske zadobila lakše tjelesne ozljede (suzenje i crvenilo očiju). Istima je ukazana liječnička pomoć i nisu hospitalizirani. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je izuzeo eksplozivnu napravu koju je na siguran način uništio na mjestu pronalaska.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodila su se tri požara.

U Vinkovcima, Duga ulica, jučer oko 12 sati, u vinkovačkom poduzeću za drvnu industriju, uslijed kvara na filteru sustava za otprašivanje proizvodnog pogona za furnir došlo je do požara koji je ugašen od strane vatrogasne službe tog poduzeća. Policijski kriminalistički tehničari su u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara proveli očevidne radnje koji su definirali razloge nastanka požara. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika.

Do požara je došlo i u ponedjeljak, oko 22,45 sati, u stambenoj zgradi u Vukovaru. Kako navodi policija u hodniku stana 43-godišnjakinje pri napajanju električnog romobila, uslijed kvara na električnim sklopovima punjača za romobila došlo je, nakon  eksplozije punjača, do zapaljenja punjača i romobila. Požar su ugasili policijski službenici koji su na vrlo brz i učinkovit način reagirali. Na mjesto događaja je izašla i JVP Vukovar, koji su poduzeli radnje sigurnog i potpunog lokaliziranja požara. Požar nije zahvatio prostorije obiteljskog objekta u kojem je došlo do požara, pa je materijalna šteta ekvivalentna vrijednosti automobila.

Također u ponedjeljak, oko 14 sati, došlo je do požara i u Otoku na pomoćnoj zgradi i to zbog kvara na elektro motoru kompresora hladnjaka koji se nalazio u sklopu pomoćne zgrade. Požar se proširio i na prostoriju u kojoj su se nalazili štednjak na kruta goriva, perilica rublja, dvije kosilice za travu, jedan ručni kosač za travu, razne vrste pomoćnog alata te ulazna PVC vrata. Policijski kriminalistički tehničari i inspektor za zaštitu od požara su proveli očevid, kojim su utvrđeni razlozi nastanka požara u kojem je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Mirkovci i Mohovo).