Culej: Moj sin nije sudjelovao u tučnjavi u Vinkovcima, dokazuje to i snimak nadzorne kamere

VINKOVCI, Dan poslije tučnjave u središtu Vinkovaca, u kojoj je jedan mladić zadobio teške tjelesne ozljede radi kojih je završio i u KBC Osijek, javio se i saborski zastupnik Stevo Culej kako bi odgovorio na brojne optužbe kako je njegov sin Domagoj sudjelovao u tuči.

„Moj sin jeste bio na tome mjestu gdje se dogodio incident, tijekom kojega je jedan mladić teško ozlijeđen, ali on nije s njim imao nikakav fizički kontakt. To se jasno vidi iz snimka nadzorne kamere koja se nalazi u neposrednoj blizini. Moj sin naknadno je došao na mjesto događaja i po izbijanju sukoba razdvajao je dvije strane. Na njemu se jasno vidi da on s tim mladićem nije imao nikakvoga fizičkoga dodira te ne stoje priče da ga je udario bocom u glavu i potom cipelario. Odmah po saznanju o tome događaju, u srijedu u prijepodnevnim satima, sina sam osobno strpao u automobil i odvezao u policijsku postaju. U autu sam ga i ispitao gdje mi je rekao kako on nije nanio nikakve ozljede tome mladiću. Sve to ponovio je i u policiji gdje je dao izjavu. Nakon toga i nakon što se pogledala snimka nadzorne kamere sin je pušten kući“, rekao je Culej za večernji list najavljujući protiv više medija pokretanje kaznene prijave i sudskih tužbi za duševni boli.

Tvrdi da do svega ovoga ne bi niti došlo „da nije izmišljeno kako je njegov sin sudionik tučnjave i da je on osobno nanio teške ozljede tome mladiću“. Rekao je i da očekuje nastavak pljuvačine prema sebi i svojoj obitelji te da će zatražiti od policije i izuzeće snimke kako bih je javnosti pokazao da ne bude nekih novih priča i laži.

Prema informacijama iz KBC Osijek mladić iz Andrijaševaca nije više životno ugrožen ali ke i dalje hospitaliziran u KBC-u Osijek. Navode i kako je mladić stabilno i da se trenutno nalazi izvan životne opasnosti.

Danas je se istim povodom oglasila i PU Vukovarsko-srijemske odakle navode kako su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili identitet sudionika fizičkog sukoba u središtu Vinkovaca.

„Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila identitet sudionika događaja, kao i uloga pojedinih osoba u događaju. Sumnja se kako je 19-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede (čl. 119. st.1. Kaznenog zakona) na štetu 21-godišnjaka iz Andrijaševaca te kako je 17-godišnjak iz Mirkovaca počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju (čl. 118.st.1 Kaznenog zakona) na štetu 17-godišnjaka iz Rokovaca. Policija je utvrdila identitet 13 mlađih osoba koji su se nalazile na mjestu događaja, ispitala ih o okolnostima događaja te protiv njih slijedi kaznena prijava za sudjelovanje u tučnjavi (čl.122 Kaznenog zakona) redovnim putem. 19-godišnjak i 17-godišnjak bit će privedeni u pritvorsku jedinicu policije uz odgovarajuće kaznene prijave. Sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja“, navodi se u priopćenju PU.