ŽVSNM i SDSS demantiraju Milakovićeve tvrdnje

VUKOVAR, Županijsko vijeće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i vukovarsko-srijemska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) izvjestilii su u nedjelju da je tvrdnja vukovarskoga zamjenika gradonačelnika Srđana Milakovića kako na susretu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsjednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića neće biti zastupljeni vukovarski Srbi potpuno netočna i obmanjivačka.

Navodi se kako su na sastanak s predsjednicom Hrvatske i premijerom Srbije pozvani vodeći ljudi srpske politike u istočnoj Slavoniji uključujući i srpske organizacije – Dragan Crnogorac predsjednik Zajedničkoga vijeća općina Vukovar, dr. Vojislav Stanimirović predsjednik SDSS-a, Jovan Jelić dožupan Osječko-baranjske županije, Đorđe Ćurčić, dožupan Vukovarsko- srijemske županije, Svetislav Mikerević, predsjednik VSNM Vukovarsko-srijemske županije i Jugoslav Vesić načelnik Općine Erdut u svojstvu domaćina susreta.

“Uz lidere srpskih institucija s istoka Hrvatske na sastanku će biti i vodeći predstavnici Srba u Hrvatskoj i njezinu Saboru – prof. dr. Milorad Pupovac predsjednik Srpskoga narodnog vijeća (SNV) i predsjednik Kluba saborskih zastupnika SDSS-a, te Mile Horvat saborski zastupnik SDSS-a iz Baranje”, navodi se u priopćenju.

Ocjenjuje se kako “Milaković i njemu slični, nažalost koriste i ovaj prevažan susret dvoje državnika i njihovih suradnika da bi razarali institucije srpske zajednice u Republici Hrvatskoj i to za račun onih koji umjesto samostalne traže poslušničku i nezrelu politiku”.

“Ovaj samozvani glasnogovornik treba znati da se lažnim izjavama i klevetama na račun onih koji su mu omogućili i povjerili odgovornu poziciju predstavnika Srba u gradskoj vukovarskoj vlasti ne može i neće daleko dospjeti”, ističe se u priopćenju.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Milaković ocjenio je u subotu u priopćenju za javnost da će normalizacija odnosa Beograda i Zgreba poboljšati položaj Srba u Hrvatskoj, ali i zamerio to što predstavnici vukovarskih Srba nisu uključeni u najavljeni susret Kolinde Grabar-Kitarović i Aleksandra Vučića.

ĐURO KARALIĆ