Zvijezde HNL-a i Veterani NK Mladosti iz Cerića obilježili 75 godina kluba i igrali za djecu Ukrajine

Foto. Ivan Matić

CERIĆ, Na igralištu NK Mladosti iz Cerića danas je odigrana revijalna nogometna utakmica u kojoj su snage odmjerili Veterani NK Mladosti iz Cerića i Zvijezde HNL-a.

„Ovo je utakmica koju organiziramo povodom 75 godina od osnutka NK Mladosti koja je nekada igrala i 2. HNL. Danas smo lider 1. ŽNL i nadamo se da ćemo to i ostati poslije posljednja dva kola. Utakmica ima i humanitarni karakter jer je sav prihod sa nje namijenjen djeci iz Ukrajine koja su spas od rata pronašla u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Želimo im pomoći koliko možemo, a kako im je to najbolje mi znamo jer smo kroz isto prošli prije 30-ak godina“, rekao je predsjednik NK Mladosti Nedeljko Mudnić.

Cerićanci su se potrudili biti gostoljubiv domaćin koji je poduzeo sve da se gosti osjećaju ugodno. Igralište je bilo vrhunsko, a događaj su uvelićale i maoretkinje Općine Nuštar. Početni udarac izveo je bivši župan Božo Galić inače veliki zaljubljenik u nogomet. Da sve bude na visokoj razini osigurana je i prvoligaška sudačka trojka koju su činili Ivan Bebek, Goran Pataki i Ivan Janić.

„Ovo je praznik nogometa u Ceriću. Žao mi je samo što svi najavljeni radi raznih obveza nisu mogli danas biti s nama. Nogomet je nešto što nas sve zbližava, a dečki su spremni uvijek pomoći i odazvati se pozivu. Mnogi su ostavili svoje obveze kako bi danas bili u Ceriću i hvama im svima na tome“, rekao je jedan od organizatora utakmice Ivan Lukić, koji je i trener NK Mladosti.

Povodom 75. rođendana kluba predsjednik Županijskog nogometnog saveza Vukovarsko – srijemske županije Josip Kuterovac uručio je domaćinima Zahvalnicu i poklon kojega su činile 3 nogometne lopte.

„Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu koji stvara poznastva i prijateljstva za cijeli život. Drago mi je da se jedna ovakva utakmica igra i kod nas. NK Mladost je klub s dugačkom tradicijom“, kazao je Kuterovac.

Iako u ovakcim utakmicama rezultat nije važan treba napomenuti kako su na kraju slavile Zvijezde HNL-a. Tijekom utakmice bilo je lijepih poteza, šuteva, driblinga, stgarotva… Bio je i jedan kazneni udarac za Veterane.  

Za Zvijede HNL-a igrao je i nekadašnji igrač HNK Cibalije Tomislav Pavličić koji je danas trener NK Frankopana iz Andrijaševaca.  

„Lijepo je se okupiti u ovako velikom broju. Tu je i nekoliko mojih suigrača kao i neki igrači protiv kojih sam nekada igrao. Ovo je jedna velika i važna obljetnica. Isto tako i odluka da sav prihod od utakmice ide za djecu Ukrajine je jedna jako lijepa gesta. Mi nekadašnji igrači se takvim pozivima moramo odazvati i uvijek se odazivamo. Trebamo svi pomoći maksimalno koliko možemo“, rekao je Pavličić.

Za Zvijezde HNL-a danas su zaigrali Vejić, Šafarić, Mumlek, J. i M. Bulat,  Blagojević, Čuljak, Bulat, Surać, Muženjak, Blašković, Lukić… Među gostima je bio i svjetski i olimpijski rukometni pobjednik Mirza Džomba.