Vukovarski HDZ Penavi: Licemjerna je politika koristiti europska sredstva, a istodobno prozivati EU i Bruxelles

Foto: Ilustrativna fotografija

Iz vukovarskog HDZ-a optužili su danas vukovarskog gradonačelnika i predsjednika Domovinskog pokreta Ivanu Penavu za licemjerstvo spočitavši mu da ne može prozivati EU i Bruxelles, a istodobno koristiti europska sredstva.

“Upravo se on u Biltenu Grada Vukovara za 2022. godinu pompozno hvali projektima koji su financirani iz EU sredstava i EU fondova, a i sufinancirani od Vlade RH. Da ponovimo: izgradnja Gradske tržnice, Plivališta Vukovar, Studentskog doma, obnova Radničkog doma, Muzeja vučedolske kulture… Sve su to europski projekti. Isticati to kao vukovarske projekte, a pri tome prozivati Europu i Bruxelles, potpuno je apsurdno i deplasirano”, poručuju iz vukovarskog HDZ-a.

Ivan Penava održao je danas u Zagrebu konferenciju za novinare na kojoj je Vladi spočitao da se odlučila za EU birokraciju i žrtvovala vlastiti narod i nacionalni interes u kritičnom trenutku kada su prisutne geostrateške nestabilnosti na razini cijelog planeta.

“Dok se oporba i Penava bezuspješno bave huškanjem, destrukcijom i podmetanjima, Vlada RH rješava ključna pitanja: ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, proširenje LNG terminala, povećanje plaća i zaposlenosti, rast BDP-a i energetske neovisnosti, priprema turističke sezone i otvorenje Pelješkog mosta”, poručuju iz vukovarskog HDZ-a u reakciji na službenoj facebook stranici.