Županijski HSP AS podržava odluku Predsjedništva o raskidu suradnje s HDZ-om

Foto: HSP AS

VUKOVAR, Županijsko vijeće HSP AS u potpunosti podržava odluku Predsjedništva stranke o raskidu suradnje s HDZ-om na razini Republike Hrvatske ali i svih županija, općina kao i grada Zagreba. Stoji to u priopćenju Županijskog vijeća HSP AS kojega potpisuje dopredsjednik stranke i predsjednik županijske podružnice Antun Toni Žagar.

„Svi stranački dužnosnici na razini gradova i općina također su podržali ovu odluku, a ukoliko netko odluči djelovati suprotno odlukama najviših stranačkih tijela, bez obzira na razloge, isti se više neće smatrati dijelom HSP AS“, stoji u priopćenju stranke.

Navode dalje i kako je Domoljubna koalicija u dosadašnjem sastavu svoje ishodište imala upravo na uspješnoj suradnji domoljubnih stranaka na području Vukovarsko-srijemske županije. Kao dobar primjer ta suradnja je 2012. preslikana na nacionalnu razinu što je dovelo do 5 pobjeda na izborima na kojima je Domoljubna koalicija zajednički nastupila.

„I na županijskoj razini, dosadašnja suradnja s donedavnim predsjednikom ŽO HDZ-a i županom Božom Galićem bila je korektna i konstruktivna gdje smo zajednički, u izuzetno teškom gospodarskom i političkom okruženju, proteklih godina nastojali poboljšati životni standard stanovnicima naše županije“, navode iz HSP AS.

U priopćenju stoji i kako je uz ovu odluku Predsjedništvo HSP AS jednoglasno usvojilo i prijedlog za uspostavom političke suradnje sa strankama, udrugama i istaknutim pojedincima koji pripadaju pravaško-domoljubno-demokršćanskom svjetonazoru o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima za 9. saziv Hrvatskog sabora. Na tom tragu HSP AS već je na nacionalnoj razini uspostavio suradnju s blokovima pravaško-demokršćanskih stranaka, a koja će javnosti biti prezentirana tijekom idućeg tjedna.

IVAN MATIĆ