Župan Galić u posjeti kardinalu Vinku Puljiću u Sarajevu

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

SARAJEVO, Na poziv vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, boravilo je u dvodnevnoj uzvratnoj posjeti Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu. Prvog dana posjete boravka premijerno je prikazan dokumentarni film „Gospa od Utočišta“, redatelja Srđana Segarića, na  Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, a drugog dana boravka kardinal Vinko Puljić je primio na razgovor župana Božu Galića. Razgovarali su o položaju Hrvata kao i o stanju katoličkih župa na području Bosne i Hercegovine između 1991. i 2015. godine.

Kardinal Puljić je istaknuo kako je Hrvate rat razdijelio ali se unatoč svemu čuva povijesni entitet hrvatskog naroda. Školovao se 7 godina u Đakovu te je ostao povezan sa Slavonijom. Naveo je kako je važna solidarnost katoličkoj crkvi u Sarajevu, a posjeta župana Galića odaje veliku podršku i veliko ohrabrenje za sve Hrvate u Bosni i Hercegovini. Napomenuo je kako je izuzetno važno jedinstvo hrvatskog naroda te ovaj susret ima višestruko značenje svim Hrvatima koji žive na tom području.

Župan Galić se zahvalio na gostoprimstvu, i istaknuo važnost zajedništva, te  njegovanje odnosa Hrvata iz Hrvatske s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, i spomenuo je kako će uvijek biti spreman pomoći.