Župan Galić obišao u nevremenu stradale srednje škole u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić danas je obišao vukovarsku Srednju Strukovnu školu Marka Babića i Tehničku školu Nikole Tesle, koje su stradale u olujnom nevremenu koje je pogodilo dijelove županije 7. srpnja.

Obilaskom škola župan se uvjerio na licu mjesta u razmjere štete koja je počinjena na školskim zgradama, izvjestili su iz županijske uprave dodajući kako je dogovoreno da će Vukovarsko – srijemska županija kao osnivač škola, u žurnom postupku započeti postupak sanacije i platiti sve nužne troškove kako bi škole spremne dočekale početak nove nastavne godine.

Šteta na Srednjoj Strukovnoj školi “Marko Babić” procijenjena je na 3,5, a na Tehničkoj školi Nikole Tesle na 1,8 milijuna kuna.

Osim gore navedenih škola na području Grada Vukovara, i Osnovna škola „Ivan Meštrović“ iz Drenovaca, također je stradala u olujnom vremenu 7. srpnja, te procijenjena šteta na toj građevini iznosi 1,2 milijuna kuna.

Radovi na sanaciji škole u Drenovcima počinju već kroz nekoliko dana, kako bi škola spremna primila svoje učenike u skladu sa planiranim početkom nastave 9. rujna, najavljuju iz Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon obilaska stradalnih škola u Vukovaru, župan Galić je posjetio i Općinu Trpinja gdje je u prostorima Općine održao radni sastanak sa načelnikom Miroslavom Palićem i zamjenicom načelnika Jasnom Ajduković, na temu sanacije posljedica olujnog nevremena kojim je i Općina Trpinja bila pogođena u znatnom opsegu.