Župan Galić boravio u trodnevnom službenom posjetu Ulmu

Foto: VSŽ

ULM/VUKOVAR, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić boravio je od 15 do 17. srpnja u službenom trodnevnom posjetu njemačkom Gradu Ulmu s kojim Vukovarsko-srijemska županija već dugi niz godina ima vrlo dobru i uspješnu suradnju.

Iz županova ureda tim su povodom izvjestili kako se Božo Galić prvog dana boravka u Ulmu susreo s predstavnicima hrvatske zajednice u Ulmu, kao i tamošnjim gradskim vlastima koje su ga informirale o pripremi Donaufesta, koji će se održati u srpnju iduće godine u Ulmu, a u sklopu kojega bi se održala i “Slavonska noć” na kojoj bi se uz glazbu i gastronomske delicije predstavila Vukovarsko-srijemska-županija županija.

Galić se susreo i sa udrugom glazbenika “Cäcilia” iz Schemmberga koji će po prvi puta nastupiti u Vinkovcima za vrijeme ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni. Osim nastupa u Vinkovcima, predviđen je koncert ovih vrsnih glazbenika i u Vukovaru. Zanimljivost je kako mjesto Schemmberg broji 900 stanovnika od koji je njih 100 uključeno u udrugu.

Božo Galić nazočan je bio i tradicionalnoj ribarskoj manifestaciji “Fischerstechen”, koja se u Ulmu održava svake četvrte godine još od 1662. Natjecanje ribara, na obje obale Dunava u nedjelju je došlo pogledati preko 12.000 gledatelja, a nakon natjecanja župan je razgovarao sa domaćinom, gradonačelnikom Ulma Guntherom Czischom. Čestitajući Galiću na četvrtom osvojenom mandatu župana, Czisch rekao kako se raduje nastavku suradnje, koja je iznad svega prijateljska, u različitim, vrlo vrijednim zajedničkim projektima Grada i Županije kao što su Logistički klaster Vukovar-Vinkovci, LENA i zajednička suradnja na inicijativi Dunav – Sava.

Na kraju sastanka župan Galić pozvao je predstavnike Grada Ulma na ovogodišnje Vinkovače jeseni, navode iz ureda župana Bože Galića.