Značajna ulaganja u obnavljanje komunalne infrastrukture u Vukovaru

VUKOVAR, U sklopu svojih redovitih aktivnosti vukovarski gradonačelnik Ivan Penava posjetio je Glazbeni odjel OŠ Dragutina Tadijanovića kako bi čestitao učenicima i učiteljima na odličnim rezultatima koje ostvaruju. Prema riječima ravnateljice škole Lidije Miletić tijekom školske godine učenici ove škole su na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u kategorijama flauta, violina, harmonika, klavir i tambura osvojili šest prvih, sedam drugih i jednu treću nagradu.

„Ovo je važna ustanova za Vukovar jer na ponos svoga grada razvija glazbenu kulturu i odgaja generacije mladih glazbenika. Ove godine u Glazbenu školu upisano je 220 učenika“, rekla je Miletić pozivajući svu zainteresiranu djecu da se upišu u školu.

Inače, prvi razred Glazbene škole upisuju učenici od trećega razreda osnovne škole s tim da  zainteresirani i talentirani učenici mogu se upisati i ranije.

Penava je obišao i lokaciju gdje su započeli radovi na uređenju obaloutvrde rijeke Vuke od ušća u središtu grada pa do staroga željezničkog mosta. Investitor su Hrvatske vode, a vrijednost je ovih radova oko 10 milijuna kuna i izvodi ih tvrtka Vodogradanja. U prvoj fazi gradi se brana, rastezljiva gumena membrana 180 metara uzvodno od ušća Vuke i ona će podignuti vodostaj Vuke na 380. Vodostaj će tako trajno ostati što će omogućiti bolje mriješćenje i razmnožavanje ribe. Podsjećamo i kako se gradi i šetnica na obaloutvrdi  uz Dunav od luke do središta grada te da se obavljaju radovi na uređenju Otoka sportova. Ukupna je vrijednost radova 45 milijuna kuna i njihov se dovršetak očekuje u travnju iduće godine.

Čelnici Grada Vukovara obišli su i saniranu Ulicu Katarine Zrinski u naselju Lužac. Tom prilikom je rećeno kako ukupno uređena površina prometnice iznosi 2.600 kvadratnih metara, dužina prometnice je 490 metara, a širina 5 metara s otvorenim sustavom oborinske odvodnje, odvodnim jarcima dužine 900 metara, zrnatom kamenom bankinom te vertikalnom i horizontalnom signalizacijom.

„Ovo je već 11 ulica sanirana ove godine od planiranih 20-ak. Možemo reći da i ove godine nastavljamo istim tempom kao i prethodne što se tiče ulaganja u komunalnu infrastrukturu. U nogostupe će biti uloženo 4,5 milijuna kuna. Danas krećemo s izgradnjom nogostupa na Lipovačkom putu, potom u Vinogradskoj ulici i Ulici Josipa Kozarca. Tijekom ljeta u gradu će biti otvoreno 5 dječjih igrališta, a tijekom idućeg tjedna, na različitim lokacijama u gradu, otvorit ćemo 5 sportskih igrališta za rekreaciju“, rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

IVAN MATIĆ