Zlatna kuna tvrtkama Dilj, Grad Export i Kod Savjetovanje

Foto: HKG ŽK Vukovar

VUKOVAR, Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar dodjelila je plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2016. godini u želji da ih nagradi, ali i potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka Dilj d.o.o., koja je u 2016. imala 272 zaposlenih i ostvarila je ukupan prihod od 145 milijuna kuna te dobit od 22 milijuna kuna. Tvrtka je osnovana 1922. godine u Vinkovcima i bavi se proizvodnjom opeke, crijepa i proizvoda od pečene gline za građevinarstvo.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketom Zlatna kuna nagrađena je tvrtka Grad Export d.o.o. iz Vinkovaca. Tvrtka Grad Export d.o.o. osnovana je 1992. godine i bavi se proizvodnjom proizvoda od plastike za građevinarstvo. U 2016. godini tvrtka je imala oko 131 djelatnika, ostvarila je ukupan prihod od 67 milijuna kuna i dobit od 7,2 milijuna kuna.

U kategoriji malih trgovačkih društava Zlatnom kunom nagrađena je tvrtka Kod savjetovanje d.o.o. iz Vukovara. Tvrtka je osnovana 2012. godine i bavi se savjetovanjem vezanim za IT sustave, te razvojem programskih rješenja na mobilnim, web i desktop platformama. U 2016. godini tvrtka je ostvarila prihod od 10 milijuna kuna i dobit od 2,5 milijuna kuna.

Gospodarsko vijeće ŽK Vukovar je dobitnike priznanja izabralo kao najuspješnije među tvrtkama nominiranim na temelju kriterija za dodjelu Zlatne kune.

Priznanja su dobile i tvrtke koje slave značajnije obljetnice (25 i više godina). Za 95 godina kontinuiranog rada: Dilj d.o.o. Vinkovci, za 70 godina: Vupik d.d. Vukovar, za 25 godina: AKSION d.o.o. Vinkovci, AMARILIS d.o.o. Vinkovci, CABRIO COMMERCE d.o.o. Vinkovci, ČVOR d.o.o. Vinkovci, DJELATNIK d.o.o. Vinkovci, GRAD-EXPORT d.o.o. Vinkovci, HOTEL ADMIRAL d.o.o. Vinkovci, IR-LUKS d.o.o. Vukovar, KIŠ INŽINJERING d.o.o. Vukovar, KOLAŽ d.o.o. Vinkovci, LUCIANO d.o.o. Vinkovci, OKVIR d.o.o. Cerna, SLAK COMMERCE d.o.o. Vinkovci, SLAVONSKI TELEKOM d.o.o. Vinkovci, SUVARA d.o.o. Vinkovci, ŠIŠKA d.o.o. Štitar, ŠUMAJA COMMERCE d.o.o. Nuštar, VIKSI d.o.o. Mirkovci, XEDRA d.o.o. Vinkovci, ZEMLJOMJER d.o.o. Vinkovci, ZRINJEVACŠPED d.o.o. Vinkovci, ZUKI d.o.o. Vinkovci.Izvor: HKG GK Vukovar