Zlatko Dalić predstavio u Vinkovcima knjigu “Rusija naših snova”

Foto: VSŽ

VINKOVCI, Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je boravio u Vinkovcima povodom promocije svoje knjige „Rusija naših snova“ – priča o uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a uoči promocije izbornika je u vinkovačkoj gradskoj upravi primio gradonačelnik Ivan Bosančić, a prijemu na nazočan bio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Bila je to i prigoda na prisjećanje na prvoligašku sezonu 1986./87. u kojoj je u vinkovački Dinamo na posudbu iz Hajdukla došao upravo Zlatko Dalić, a uz njega i Igor Štimac. Njih dvojica bili su tada najmlađi prvotimci vinkovačkog sastava u kojem su još igrali Lušić, Zahirović, Urošević, Borovnica, Čop, Tanjga, Bogdan i drugi.

“Velika mi je čast biti ponovno u Vinkovcima i s velikim veseljem dolazim u ovaj grad. Mislim da svi zajedno moramo učiniti puno da vratimo nogomet i život u ovakve gradove”, kazao je Zlatko Dalić podsjetivši kako je reprezentacija u Rusiju krenula upravo iz Slavonije.

Vinkovački gradaonačelnik Ivan Bosančić izrazio je zadovoljstvo posjetom izbornika Zlatka Dalića Vinkovcima.

“Dakako da smo ponosni na činjenicu da je Zlatko Dalić jednu prvoligašku sezonu proveo u Vinkovcima. Sjećamo se vrlo dobro pobjeda Vatrenih u Rusiji i velikog slavlja koje je tih dana vladalo na ulicama Vinkovaca. Krasilo nas je tada jedinstvo kavo priželjkujem i danas, jer samo jedinstveni možemo ići naprijed”, kazao je gradonačelnik Bosančić.