Zlatko Dalić objavio popis igrača na koje računa za EP u Njemačkoj

Foto: www.hns.hr

ZAGREB, Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je preliminarni popis igrača na koje računa za nastup na predstojećem Europskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj. Dalićev popis manje više je očekivan uz nekoliko igrača na koje se računa u budućnosti.

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).

Braniči: Domagoj Vida (AEK), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al-Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (RB Salzburg), Martin Baturina (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Marko Pjaca (Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (Rijeka).

Pretpozivi: Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Kako je najavljeno vatreni se okupljaju u nedjelju, 26. svibnja. Prema ranijim planovima u sklopu priprema za EP reprezentacija Hrvatske će 3. lipnja, u Rijeci, odigrati prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Makedonijom. Druga pripremna utakmica najavljena je za 8. lipanj kada će vatreni u Lisabonu odmjeriti snage s Portugalom. Dan poslije vatreni putuju za Njemačku gdje prvu utakmicu na EP igraju u Berlinu, 15. lipnja, protiv Španjolske. Druga utakmica reprezentacije Hrvatske igra se 19. lipnja, u Hamburgu, protiv Albanije, a treća je na program 24. lipnja, u Leipzigu, protiv Italije.