Živi zid: Osim menadžerskog ugovora u Vodovodu postoji još menadžerskih ugovora u gradskim tvrtkama

Foto: Živi zid

VUKOVAR, Dan nakon sjednice Gradskoga vijeća Vukovara priopćenjem za javnost oglasio se vukovarski Živi zid koji su se još jednom osvrnuli na menadžerske ugovore u gradskim tvrtkama. Vijećnik Živoga zida Pavao Josić navodi kako se priopćenjem oglasio jer mu nije dozvoljeno da iznese svoj stav na aktualnom satu vezano uz  odgovor gradonačelnika na postavljeno vijećničko pitanje. Podsjetio je kako je njegovo pitanje glasilo „imate li saznanja o postojanju menadžerskih ugovora u gradskoj tvrtki Vukovarska gospodarska zona”.

„Ivan Penava u svom je izvrdavanju odgovora minorizirao enormne sume koje direktori gradskih poduzeća dobivaju ukoliko dobiju otkaz ili odu iz tog poduzeća. On  s plaćom većom od 15 tisuća kuna i njegovi uhljebi, ne može shvatiti da građane Vukovara na minimalcu ili s bijednim plaćama koje zarađuju, tih  šest mjesečnih bruto plaća bonusa koje dobije gradski direktor nakon što ga se smijeni ili nakon što sam ode, vrijeđa i pravi budalama  jer u konačnici upravo ti građani plaćaju te direktore i njega samog i njegove uhljebe.   Tzv.vukovarska elita i kolonija vukovarskih uhljeba to ne mogu shvatiti i zato se izruguju svakom pokušaju ukazivanja na duboku nemoralnost ovakve prakse“, navodi Josić.

Dodaje i kako je bivša direktorica Vodovoda Grada Vukovara znala svoj posao raditi kako treba te da je zato i dalje hvale.

„To što joj je bivša SDP-ova vlast dala menadžerski ugovor, a sadašnji HDZ-ov gradonačelnik Penava koji i dalje tvrdi da se borio protiv njenog menadžerskog ugovora, dodatno pojačao s 200 tisuća kuna tako da u konačnici premašuje milijun kuna, ostavljamo javnosti na prosudbu, posebice građanima koji ne mogu naći posao u Vukovaru, preživljavaju od danas do sutra ili bježe iz ove klijentelističke močvare glavom bez obzira u Irsku, Njemačku i drugdje. Uglavnom, menadžerski ugovori postoje u Vodovodu grada Vukovara, Komunalcu i Tehnostanu i Živi zid je to razotkrio, a postoje li i u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, gradonačelnik Penava nije želio odgovoriti nego je lamentirao o tome tko je za koga uzorit i moralan, a tko nije“, stoji u priopćenju Živog zida.